Harmadik Műszak 4 ever (L)
Tartalom
Sztárünnepek!:D

Születésnapok:

 
Szereplők és szerepük
 
Kiváncsi vagyok a véleményetkre, gondolaitokra!
 
Szavazz!
Szerinted ki a legjobb mentős?

Doki
Carlos
Kim
Alex
Holly
Grace
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Chat:-D
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Interjúk

Luxitól:www.harmadikmuszak.lapunk.hu

Interjú Edward Allen Berneroval!

Brooklyn egyik utcáján van egy ipari raktár kinézetű épület, mely nem más, mint a New York-i 55-ös körzet. Megtalálod a rendőrkapitányságot, s vele szemben a tűzoltóságot. A Harmadik műszak hősei itt, Camelotban gyülekeznek, mielőtt szembeszállnak a gonosszal.

Egy napon a sorozat alkotója, s producere is egyben, ezen a helyen volt. Az akkor még kisfiús kinézetű Ed, BERNERO feliratú pólójában járkált. Az NBC megkérte, hogy vitassák meg ötletét, amely egy olyan szériáról szól, melyben New York-i rendőrök, mentősök és tűzoltók mindennapjait láthatjuk. Kétség kívül ez volt az 1999/2000-es szezon legnagyobb húzása a televíziózásban.

Hogyan jött a Harmadik műszak ötlete?
Akkoriban egy másik show-n, a Trinity-n dolgoztam John Wells-szel, aki a Vészhelyzet főalkotója volt. Mindig is egy mentős-sorozatot szerettem volna csinálni, John pedig egy rendőröset. Amikor a 'Trinity'-nek vége lett, John megkérdezte tőlem, hogy akarok-e egy új sorozatot, melyben a mi elképzeléseinket egyaránt tudnánk érvényesíteni. Rendőr-mentős sorozatként kezdődött, majd beleírtuk a tűzoltókat is a sztorikba.

Hogyan tudtad a rendőr-beli tapasztalataidat felhasználni a show-ban?
Tíz évig voltam rendőr Chicagoban, majd Los Angelesbe költöztem, hogy 'Brookly South' című sorozaton dolgozzak. Egy kevésbe ismert tény, hogy a rendőrök utálják a tűzoltókat. A tűzoltók jönnek, kimentik az embereket, majd otthagyják a zsarukat, hogy megtisztítsák a terepet. A 24 órás műszakukból ők nagyjából 14-15 órát alszanak. Négy órán keresztül főznek, így hamar eltelik nekik egy nap, ha épp nincs sok munkájuk. Legtöbbször nincs is dolguk, csak ritkán üt ki tűz valahol. Műszak közben lemossák a kocsit, DVD-t néznek, főznek és fekszenek. Minden 24 órás műszak után két napot vannak otthon, utána állnak csak ismét munkába. Ez olyan, mint a világ legnagyszerűbb részmunkaidős munkája.

Neked van valamilyen vicces sztorid ezzel kapcsolatban?
Amikor még rendőr voltam, és épp szusszantunk egyet, hallottuk, hogy a tűzoltóságon síri csönd van. Biztosak voltunk benne, hogy alszanak. Ekkor odagurultunk páran az épület elé, és bekapcsoltuk a szirénánkat, hogy felébredjenek. (nevet)

Ennek ellenére mégis hozzáadtad a tűzoltókat a sorozatba.
A trükk az, hogy a sorozat minden egyes karaktere valamilyen módon én vagyok. A színészek sokszor megkeresnek, és a szemembe mondják (suttog): "Tudom, hogy magadról mintáztad a karakteremet!". Ez különösen igaz a rendőrökre. Mindegyik karakter én vagyok, a karrierem különböző szakaszaiban.

A rendőrsztorik valahogy mindig kapósabbak, a tűzoltók történeteit gyorsan elfelejtik a nézők. Ennek ellenére minden évben levelek ezreit kaptuk, hogy mentsük meg az FDNY-t (a mentősöket és tűzoltókat). Próbáltuk megtartani őket, csak a vége felé lett középpontban a rendőrség. Nagyon szomorú lettem volna, ha ezeket a mentős és tűzoltós történeteket nem forgattuk volna le.

Voltak ilyen jellegű tanácsadóid a forgatáson?
Persze. Volt egy valódi orvosunk, mentősünk, rendőrünk, és egy nemrég visszavonult tűzoltóparancsnokunk is. Minden tanácsadónk elolvasta az egész forgatókönyvet, és megjegyzéseket fűzött hozzá. Vakon bízunk bennük, rengetegszer rájuk hagyatkozunk, a forgatáson is. Ha nem tükrözné a valóságot, senkit sem érdekelné a sorozat. Ez talán a legfontosabb az egészben. Ha a zsaruk lendülnek akcióba, mindig van mellettünk egy valódi is, hogy tudjuk, hogyan történik ez a valóságban. Amikor a tűzoltóknak kell bevetésre menniük, akkor is jelen van egy igazi, hogy biztosak legyünk abban, létezik ilyen a valóságban is.

Köztudott, hogy a New York-i utcajeleneteket Chicagóban veszitek fel. Mennyire különbözik a két város egymástól?
Chicago merőben más, mint New York. Az egyik legérdekesebb dolog az volt a Harmadik műszakban, hogy Chicagoban festettük le New York-ot. Maga a műszakosítás, egyben a harmadik műszak nem létezik New York-ban. Ott amúgy 'shift'-nek nevezik a műszakot, Chicagóban pedig 'watch'-nak. A harmadik műszak délután 3-tól este 11-ig tart.

Nehéz volt megszabadulni az alapkarakterektől? Gondolok most Dokira. Közös megegyezés alapján távozott a Harmadik műszakból?
Az idő nagy részében az volt. Tulajdonképpen Michaelnek (Michael Beach-nek, Doki alakítójának - a szerk.) többet jelentett ez a sorozat, mint nekünk ő. Hiányérzetem volt a forgatáson nélküle, de már ő is beleunt a karakterébe - hisz Doki játszotta az egyik legpozitívabb szerepet. Az NBC nagyon védte őt, amikor beszéltünk velük erről. Abban mindig egyetértettünk, hogy ő volt a Harmadik műszak erkölcsi központja.

Mi a Harmadik műszak tanulsága, lényege?
Vannak olyan karaktereink, akik közel sem tökéletesek. Vannak olyan epizódjaink, melyek sokkal többet mutatnak, mint amennyit akarunk - hétköznapi emberekről, akik rendkívüli dolgokat cselekszenek. Néha hibákat vétenek, de legtöbbször próbálják helyrehozni azokat.

Amikor Cruz lelőtte Faith-t, én személyszerint nagyon meglepődtem.
Igen, ezt nem csodálom. Azt gondolom, hogy ezen mindenki meglepődött, a reakciókból is levonva a következtetést. Cruz és Yokas az 5. évadra alaposan összerúgta a port. Ez talán az utolsó dolog, amire számított az ember - hihetetlenül hangzik, hogy ők ketten mégis egy oldalon állnak.

Hogyan készült a forgatókönyv?
Minden egyes szövegkönyv az én számítógépemen készül el legelőször. A többi alkotóval együtt alkotjuk meg a történeteket. Mindnyájan külön-külön cselekményszálakon dolgozunk, majd összegyúrjuk azt. Ezután pedig újra és újra ezt ismételgetjük.

Mindegyik szövegkönyvet legalább háromszor, négyszer változtatjuk, míg elégedettek leszünk. Bámulatos színészeink vannak, akik a próbákon csupa olyan dolgokat tesznek hozzá, melyek csak jobbá varázsolják a történetet.

Nem kell ragaszkodnod egyetlen tervhez a szereplők életútját illetően?
Mi mindig tudjuk már az évad elején, hogy hol lesz az adott szereplő a szezon végén. Folyamatosan kreáljuk a cselekményszálakat, hogy szépen lassan eljussanak a végponthoz.

Kik változtak legtöbbet a sorozat során?
Úgy vélem, mindegyik. A show a vége felé teljesen más, mint az elején. Az első évadban "Vészhelyzet voltunk az utcán". Csak szaladgáltunk munkáról munkára, és senki sem tudta, hogy ki ki volt. A show közepe felé azonban már teljesen személyiség-központú lett a Harmadik műszak. Nem a munkán volt a fő hangsúly, hanem a szereplők sorsán.

Megváltozott a Harmadik műszak a szeptember 11-i események miatt?
Nem, nem hiszem. Csak az bizonyosodott be ebből is, hogy ezek az emberek hősök. Nem véletlenül tettük a szeptember 11-i részt a harmadik évad kezdésére. Nekünk, alkotóknak, valamint a karaktereknek, és a valódi hősöknek sem volt meglepetés, hogy azok az emberek az életüket kockáztatva berohantak a lángoló épületbe, hogy kimentsék a bajbajutottakat.

Korábban említetted, hogy fontosnak tartod a rajongók reakciót az interneten. Milyen oldalakat szoktál meglátogatni?
Majdnem mindig on-line kapcsolatban vagyok. Folyamatosan várom, és olvasom a rajongók visszajelzéseit. Igazság szerint eléggé elöl dolgozunk. Amikor a nézők a harmadik részt látják, mi már a hetediken dolgozunk. Nagyon fontosnak tartom a fanok reakciót a show-t illetően. Minden epizódvetítés után belogolok valamilyen ezzel kapcsolatos oldalra. Főleg az AOL TV-részlegén vagyok, de sokszor járok a rajongók által elindított thirdwatch.net-re is, ami egy nagyszerű oldal. Sok a rajongói oldal még ezen kívül. Annyit látogatok meg, amennyit csak tudok!

Luxitól:www.harmadikmuszak.lapunk.hu

 

 

 

 

 

Exkluzív interjú Anthony Ruivivarral

Interjú:Dinana Elizabeth
Anthony színdarabjáról a The SAFE-ról

Anthony: A színdarab igazán jónak tűnik ahhoz képest, hogy míg csak a második hete próbáljuk.  Még sohasem rendeztem ezelőtt, de azon a színvonalon dolgozni amilyen színvonalon ezek a színészek vannak akik ebben a darabban játszanak olyan mint egy Rolls Royce-t vezetni. Nem csak Jason és Coby csodálatos, de Carlin Glynn Yvonne és Henry is hihetetlen.

Sok nagyszerű visszajelzést kaptunk a darabért, és az nagyon boldoggá tett engem, hogy az emberek érdeklődnek ez iránt. Remélem, hogy jó lesz  a fogadtatása hiszen beleadtam szívemet, lelkemet.

Diana: Hogyan készültél elő az első színpadi rendezésedre?

Anthony: Egy nappal az első próbánk előtt vettem egy könyvet a színpadi rendezésről, és lázasan elkezdtem olvasni. Gyorsan észrevettem, hogy amit írtak a könyvben az egy általános vélemény és, hogy el kell dobnom a könyvet és bízni kell a saját megérzéseimben.

Diana: Milyen hosszú ideig tartott megírni a darabot, hogy lehessen próbálni?

Anthony:  Már néhány éve játszottam a The Safe című darab gondolatával, de Tonyval leültünk egy hónappal ezelőtt megbeszéltük, és kezdtük leírni. Volt egy 20 oldalas jegyzetem és úgy terveztem, hogy készítek belőle egy rövid filmet, de aztán Tony és én elhatároztuk, hogy  egy teljes hosszúságú darabot írunk. Három hónapig írtuk és körülbelül 1 hónapig kidolgoztuk, és kész lett a darab. 3 színész szereposztása nagyon gyorsan jött mivel a női főszerepet a feleségemnek írtam, és Jason és Coby bejelentkezett, mielőtt a Harmadik műszak forgatása befejeződött. Sok színészt meghallgattunk a maradék 2 szerepre, és megtaláltuk Henry-t, Carlin Glynnek ajánlottuk fel Feliz szerepét, és vártuk, hogy elolvassa a forgatókönyvet. Olaszországban volt ebben az időben és az utolsó színész volt, akit befogadtunk a darabba. Ahogy azt mondta igen elkezdtük a próbákat, 3 nappal azután, hogy elvállalta a szerepet.

Diana:  Ez az első alkalom, hogy a feleséged és te együtt dolgoztok?

Anthony: Már 2 színdarabban játszottam a feleségemmel a Balm in Gilead Lanford Willsontól és a Marat Sade. Ő megjelent a Harmadik műszakban is de nem dolgoztam vele együtt színházban. Nekünk jó együtt szerepelni mert hihetetlenül tehetséges, ez az ami arra késztetett engem, hogy őt tegyem az első helyre. Sosem voltam a rendezője ezelőtt, de nagyon vártam a lehetőséget, hogy megtehessem.

Diana:  Tudom, hogy ez előregondolkodás és neked azzal kell foglakoznod amiben benne vagy. Van-e még olyan színdarab amelyen dolgozol, vagy rendezed? Talán rendezel egy Harmadik műszak részt?

Anthony:  Úgy vélem, hogy mindkettőt fogom csinálni, írni és rendezni, de még azt is gondolom, hogy szerepelni fogok a darabokban. Szeretnék velük lenni és, tudom, hogy mik a szenvedélyeim. Ha meg tudom csinálni mind a hármat és meg tudom őrizni a józan eszem, akkor boldog ember leszek. Gondolkoztam azon, hogy rendezek egy Harmadik műszakot  de ki akartam próbálni egy színdarab rendezését, mielőtt belevágok a dologba. Scott Williams az egyik vezető írója a Harmadik műszaknak tréfálkozott velem, hogy ír nekem egy epizódot(hogy megrendezzem), de majd meglátjuk, hogy ez egyáltalán lehetséges-e a távoli jövőben. Az íróink nagyon jók, és ők nem tudják elképzelni, hogy ilyen gyorsan megcsináljanak egy nagyszerű munkát.

SAJÁT ÍRÁS!! NE MERD ELLOPNI!!!!!

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Navigation
 
Harmadik Műszak a TV-be.

Viasat 3 :minden hétköznap 8.00 és 15.40.!:)

 
Mennyien vagytok?
Indulás: 2009-03-28
 
Third Watch
 
Time
 
Szavazás!
Ki az akit nagyon sajnáltál mikor elhagyta a sorozaot?

Jeryy
Bobby
Alex
Kim
Jimmy
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!